De beste accu merken voor auto’s

man-fixing-vehicle-engine-2244746

De accu is vaak een van de meest kwetsbare dingen uit een auto. Een accu kan leeglopen, lekken of gewoon kapot zijn. Erg frustrerend, omdat de meeste auto’s niet eens starten zonder een werkende accu. Doet jouw accu het niet meer? Dan is het hoog tijd om deze te vervangen. Dit kun je prima zelf doen, maar wat zijn nu de beste accu’s? Wij lichten een aantal bekende accu merken voor je uit.

1. Varta

In Nederland is Varta misschien wel het meest bekende merk voor auto accu’s. Niet zo gek, want dit merk produceert momenteel de meest geavanceerde accu’s. Als jij een Varta accu koopt heb je in zekere zin dus een garantie dat je kwaliteit in huis haalt. Het van oorsprong Duitse merk staat voor degelijkheid en kwaliteit. Door de Duitse oorsprong worden zelfs de meeste Mercedes en Volkswagens opgeleverd met een Varta accu.

2. Optima

Optima is een iets minder bekend merk. Toch zie je deze accu’s veel terugkomen in auto’s. Door de speciale spiral cel technologie zijn deze accu’s tot wel 15x meer bestand tegen trillingen. Bovendien gaat het herladen van een Optima accu snel, waardoor je niet snel met een lege accu komt te zitten. Daarnaast hebben Optima accu’s een hoog piekvermogen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je de accu overbelast. Je vindt Optima accu’s in verschillende uitvoeringen, welke je eenvoudig herkent aan de kleuren. Zo heb je de Yellow top, Red top en de Blue top.

3. Yuasa

Een ander groot merk is Yuasa accu’s. In Nederland is dit merk niet zo bekend, maar toch is het een van grootste leveranciers ter wereld. Sterker nog, er zijn tegenwoordig heel veel B merken accu’s die gebruik maken van de fabriek van Yuasa. Als je het aantal geproduceerde accu’s uit deze fabriek onder de noemer Yuasa bij elkaar optelt, is het zelfs de grootste producent van de wereld.

We hebben nu alleen de grote merken uitgelicht. Uiteraard heeft ieder merk weer aparte productlijnen en uitvoeringen. Kijk dus altijd eerst naar de accu die reeds in jouw auto zit. Dan weet je precies aan welke voorwaarden een nieuwe accu moet voldoen.

Facebook
Twitter
Pinterest