De top 3 dikste exclusieve station wagons

Station wagons zijn bedoeld om extra ruimte te creëren ten opzichte van de hatchback. Een ruime kofferbak is het grootste kenmerk van een Station wagon. Voor wie óók nog van luxe en sportief rijden houd zijn er exclusieve station wagons. Daar gaan we het vandaag over hebben. De 3 dikste station wagons heeft DBS Automotive voor u op een rijtje gezet! 

3. Audi RS6 Avant

We beginnen met een welbekende onder jongeren. Audi heeft veel fans opgewekt met deze exclusieve station. Logisch, een station wagon met 605 pk is toch gekkenwerk? De RS6 haalt zijn vermogen uit een 4 liter biturbo V8. Deze Audi ‘RennSport’ 6 staat ook bekend om zijn bizarre geluid. De RS6 serie’s is wel fans kwijtgeraakt doordat de 2020 versie een Rev limiter heeft. Maar ja, is dat iets om druk over te maken? De nieuwprijs van de RS6 is vanaf €184.360,-.   

2. Jaguar XF-RS Sportbrake

Na de facelift van de XF heeft Jaguar pas een ‘Sportbrake’ versie gemaakt. Volgens velen is de XF RS Sportbrake qua uiterlijk de mooiste van zijn klasse. Ze zijn ook nog eens super zeldzaam. Onder de motorkap ligt een supercharged V8 die maar liefst 550pk genereerd. Jaguar begon bij deze auto met diesels die allen rond de 250 pk lagen. Later kwam pas dit benzinebeest. Deze wagen is verassend goedkoop te verkrijgen. Vanaf €91.301,- is de exclusieve station van u!

1. Alpina B5 

De Alpina B5 is gebaseerd op de BMW M550i. Er zijn natuurlijk wel een aantal verschillen. De B5 gebruikt een gemodificeerde versie van de standaard twin-turbo V8. Het is eigenlijk een nóg luxere en exclusievere versie van de ‘normale’ BMW M550i. Deze auto is echt het uiterste wat u in een estate kunt krijgen. 0-200 doet de Alpina is slechts 11,4 seconden en de topsnelheid is 330 km/u. Dit beest is te verkrijgen vanaf €148.000,-.

Facebook
Twitter
Pinterest