Je auto in laten voeren

pexels-sourav-mishra-1231643

Het importeren van auto’s begint steeds populairder te worden. Natuurlijk zijn hier redenen voor. Er zijn namelijk erg veel voordelen verbonden aan je nieuwe auto invoeren vanuit het buitenland. Allereerst is het vaak een stuk voordeliger. Ook na de belasting etc. die je moet betalen over de import is het meestal nog steeds voordeliger om een auto naar Nederland in te voeren vanuit het buitenland. Daarnaast is er een groter aanbod aan auto’s waar je uit kunt kiezen. Op de Nederlandse automarkt zijn namelijk niet alle modellen beschikbaar. Wil je een model die je in Nederland niet kunt verkrijgen zul deze je wel moeten importeren naar Nederland.

Hoe gaat een auto invoeren in zijn werking? 

Allereerst moet je natuurlijk op zoek naar de auto die je wilt kopen. Zorg er voor dat je dit doet via betrouwbare websites. Als je een auto op het oog hebt zul je zelf naar het buitenland moeten gaan om de auto te bezichtigen. Zeker als de auto tweedehands is. Als het een nieuwe auto betreft kun je deze stap eventueel overslaan. Hierna kun je ervoor kiezen om de auto zelf naar je eigen land te rijden. (Vraag dan een tijdelijk kenteken aan of verzeker de auto) Ook kun je er voor kiezen om de auto te laten vervoeren door een andere partij. Als de auto eenmaal in eigen land is aangekomen, moet de auto worden gekeurd door de RDW. Na de keuring moet de BPM (belasting van personenauto’s en motorrijtuigen) worden bepaald en afgedragen. Als laatste ontvang je het kentekenbewijs en kenteken. 

Dit proces is nou niet bepaald eenvoudig. Het beste is dan ook om hier een expert voor in te huren. Zo weet je zeker dat het proces goed verloopt. Daarbij kunnen experts de auto vaak voordeliger importeren dan wanneer je dit zelf zou doen.

Welke landen zijn het populairst als het gaat om het invoeren van je nieuwe auto? 

Er zijn enorm veel landen waaruit je eenvoudig een nieuwe auto kunt (laten) importeren. Duitsland is echter de meest populaire. De prijzen zijn over het algemeen laag en het ligt ook nog eens vlakbij. Ook Amerika en België zijn erg populair. Vooral in Amerika zijn er nogal wat auto’s die in Nederland niet of nauwelijks te verkrijgen zijn. Voor deze auto’s is het bijna noodzakelijk deze in te (laten) voeren. Denk hierbij aan een Chevrolet Camaro of een Dodge Challenger.

Bron: https://easyimport.nl/auto-invoeren-nederland/

Facebook
Twitter
Pinterest