Dit wil je weten voordat je een auto gaat leasen

pexels-torsten-dettlaff-70912

Ben je van plan om een auto te leasen en wil jij je van tevoren in dit onderwerp verdiepen? Dan is het belangrijk om erachter te komen welke leasevorm het beste bij je past en wat je ervan kunt verwachten. Het fijne aan een auto leasen is het feit dat je een vast maandelijks bedrag betaalt, waar veel extra kosten zoals onderhoud en verzekeringen al bij inbegrepen zitten. Een leaseauto is niet van jezelf, maar je hebt er wel meer zekerheid mee dan wanneer je een eigen auto aanschaft. In deze blog lees je waar je op kunt letten als je een auto gaat leasen en kom je erachter op welke momenten private lease interessant voor je kan zijn.

Waar dien je op te letten als je ervoor kiest om een auto te leasen?

Wil je graag een auto leasen? Dan zijn er meerdere opties waaruit je kunt kiezen. Je zou bijvoorbeeld via de zaak een zakelijke leaseauto kunnen regelen. Wil je de auto voor priv├ęgebruik inzetten? Kies dan voor private lease. Voordat je een auto leaset, is het belangrijk dat je de leasemaatschappij natrekt. Hebben zij tevreden klanten en kun je op ze bouwen? Daarna is het handig om een auto te kiezen die bij je leefstijl past. Heb je veel of weinig ruimte in de auto nodig? Hoeveel kilometers ga je rijden? En zorg ervoor dat je het contract goed doorleest voor je iets ondertekent.

Vraag goed na voor welke periode je aan het leasecontract vastzit en welke mogelijke extra kosten op je verhaald kunnen worden. Wanneer het contract en de leasemaatschappij in orde lijken, kun je de leaseauto direct ophalen.

Wanneer kun je beter voor private lease kiezen?

Private lease is vooral interessant op het moment dat je als particulier een nieuwe auto wil rijden, zonder direct de gehele aankoopsom te hoeven voldoen. Wanneer je voor private lease kiest, blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij voor de periode dat je contract loopt. Tegen het einde van de contractperiode, kun je aangeven of je de auto terug wil geven, inruilen of wil overkopen. Het mooie is dat je altijd een auto tot je beschikking hebt als je voor private lease kiest. Is de auto gestolen of dienen er reparaties uitgevoerd te worden? Dan zorgt de leasemaatschappij voor vervangend vervoer.

Wil je geld investeren in andere zaken, je spaargeld niet aanbreken of heb je voor een korte periode een auto nodig? Kies dan vooral voor private lease.

Facebook
Twitter
Pinterest