Wedden op Formule 1 – stoppen op je hoogtepunt

pexels-quentin-tricoire-2712852 (1)

Net als bij verliezen, is het ook bij een winnende reeks op wedden op sport vereist om rationeel na te denken. Je waant jezelf onschendbaar op het moment dat al je weddenschappen goed gaan, en dat is vaak terug te zien in de manier waarop je geld inzet. Helaas bestaan er geen garanties in sport, en dat betekent dat je het beste ‘down to earth’ kan blijven op momenten dat het goed gaat. Stap niet af van je vaste weddenschappen en ga niet met een hoger budget spelen, simpelweg omdat je het geld ervoor hebt. Een grote winst kan ook zomaar als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

De magie van het wedden op sport

Het is waarschijnlijk het fijnste moment rondom het wedden op Formule 1 races: het moment dat je erachter komt dat je een juiste voorspelling hebt gedaan, en geld wint met een weddenschap. De euforie in combinatie met adrenaline brengt ons naar grote hoogten. Dat is niet alleen lekker, maar ook riskant. Veel spelers verliezen daarbij het overzicht, en gaan gokken op een weddenschap die ze normaal links hadden laten liggen. Het is logisch om met een grotere bankroll ook meer risico te nemen, maar of het verstandig is, is een tweede. Juist daarom is bankroll management ook zo belangrijk. 

Vasthouden aan je strategie 

Weet je niet zeker of je in staat bent om rustig te blijven in tijden van euforie? Zoek dan houvast bij een strategie die je goed bevalt. Vastigheden zorgen ervoor dat we geen onverwachte dingen gaan doen. Winnen is een heerlijk gevoel, en dat gevoel wil je graag langer vasthouden. Kies daarom vooraf een strategie die bij je past. Heb je een écht grote winst te pakken, en heb je met jezelf afgesproken dat je bij een bepaalde limiet tijdelijk stopt? Stop dan op dat hoogtepunt, en begin een week later weer opnieuw. Laat jezelf ook vooral uitbetalen, want dat zorgt ervoor dat je bankroll weer op ‘normaal’ niveau komt, en je hebt je gewonnen geld op je bankrekening staan. 

Facebook
Twitter
Pinterest