Hoe verkoop ik een auto met een lekke koppakking

Een lekke koppakking bij een automotor betekend een dure reparatie. De materiaalkosten zijn laag, maar omdat de reparatie arbeidsintensief is zijn de kosten hoog. Denk hierbij aan een rekening tussen de €500 en €1000, afhankelijk van de het merk en model auto. Deze reparatie komt vooral voor bij auto’s met een hoge leeftijd. Het is daarom altijd de vraag of het wel verstandig is om tot reparatie over te gaan. Kan de auto na de reparatie naar verwachting nog enkele jaren probleemloos de weg op. Of is het verstandiger om afscheid van de auto te nemen. Een auto met lekke koppakking verkopen is dan vaak de beste oplossing.

Krijg ik een financiële vergoeding voor mijn auto?

Ook een auto met een lekke koppakking is nog geld waard. Gespecialiseerde bedrijven kopen deze auto’s en halen ze op, om ze vervolgens te demonteren. Herbruikbare groene merkonderdelen onderdelen krijgen een STIBA (Stichting Brancheorganisatie Autodemontagebedrijven) keurmerk en worden geplaatst in de centrale STIBA database waarna FOCWA autoschadeherstelbedrijven de onderdelen kunnen gebruiken om schadeauto’s te repareren. Hierdoor zullen de reparatiekosten lager uitvallen en is het voordelig voor het milieu omdat er geen nieuwe energie en grondstoffen nodig zijn om een onderdeel te fabriceren.

Hoeveel is een auto met lekke koppakking nog waard?

Hoeveel geld kan je nog ontvangen voor een auto met een lekke koppakking? Hier is geen algemeen bedrag voor te noemen. Het hangt onder anderen af van het merk en type wagen en de algehele conditie van de auto. Ook de kilometerstand is van invloed op de restwaarde. Hoe meer STIBA onderdelen de wagen nog heeft, hoe hoger de restwaarde bij verkoop.

Hoe kan ik mijn auto verkopen?

Het is vaak mogelijk om via de website van een demontagebedrijf een formulier in te vullen waarin de gegeven snel kunnen worden ingevoerd. Foto’s van de auto geven een beter idee over de conditie van de auto. Aan de hand van de gegevens kan het bedrijf nog telefonisch om een toelichting vragen. Als alles duidelijk is geeft het bedrijf een prijsvoorstel aan de aanbieder van de auto. Het is verstandig om niet te lang te wachten met de verkoop van de auto. Ook een niet werkende auto kost maandelijks geld. De verzekering en wegenbelasting loopt gewoon door, ook als de auto niet meer in gebruik is. Door de auto te verkopen stoppen deze kosten ook direct.

Facebook
Twitter
Pinterest