10 meest verkochte auto onderdelen

10 meest verkochte auto onderdelen

Een auto zit vol met onderdelen waarvan sommige regelmatig vernieuwd moeten worden. Ben jij ook benieuwd welke onderdelen nou het meest verkocht worden? Hieronder vind je een top 10 van meest verkochte auto onderdelen

1. Vervangen van remblokken

Remblokken ondervinden veel slijtage en elke keer dat je de rem gebruikt vind er slijtage plaats. Bij auto’s die veel in de stad rijden zal dit sneller zijn dan bij auto’s die lange ritten maken. Hoe meer de remblokken slijten hoe meer remolie er ook nodig is.

2. Vervangen van remschijven

Samen met de remblokken zijn de remschijven het belangrijkste onderdeel voor het verkorten van de remweg. De remschijven ondervinden slijtage door de wrijving tussen remschijf en remblok. Omdat remschijven van ijzer zijn vervang je ze minder vaak dan remblokken.

3. Vervangen van de accu

De acco zorgt voor alle stroomvoorziening van de auto onderdelen. Een accu gaat gemiddeld 4 tot 6 jaar mee. Dit is afhankelijk van onder andere weersomstandigheden, leeftijd van de auto en het gebruik van de auto.

4. Vervangen van de koppelingset

De koppeling zorgt voor het overschakelen van versnellingen zonder schokken. Er treedt slijtage op door de wrijving die ontstaat bij het intrappen van het koppelingspedaal. Bij het stukgaan van een onderdeel van de koppelingset wordt altijd de complete set vervangen.

5. Vervangen van de uitlaat

Een uitlaat bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar verbonden zijn door bouten en moeren. Vaak zijn deze bouten moeilijk los te krijgen of breken ze af als de uitlaat kapot gaat.

6. Vervangen van de distributieset

Het vervangen van de distibutieriem is afhankelijk van het onderhoudsinterval. Gemiddeld gebeurt dit tussen de 60.000 en 120.000 kilometer.

7. Vervangen van ruitenwisser

Versleten ruitenwissers herken je door het niet goed schoon krijgen van je ruit en piepend geluid.

8. Vervangen van filters

Er zijn verschillende filters die periodiek vervangen moeten worden zoals de oliefilter, brandstoffilter ,luchtfilter,  interieurfilter en de transmissiefilter.

9. Vervangen van Airco onderdelen

Een airco systeem heeft verschillende componenten die aan slijtage onderhevig zijn. De meest vervangen onderdelen zijn de compressor, condensor en de verdamper.

10. Vervangen van lichten

Lichten gaan om de zoveel tijd stuk vaak nadat ze veel gebruikt zijn. Maar ook zonder duidelijke oorzaak.

Facebook
Twitter
Pinterest